Εκδρομή Δράμα – Σπήλαιο Αλιστράτης – Μονή Εικοσιφοινίσσης

Εκδρομή Δράμα – Σπήλαιο Αλιστράτης – Μονή Εικοσιφοινίσσης από Θεσσαλονίκη

Μια ιδιαίτερη εξόρμηση που συνδυάζει την επίσκεψη μιας πόλης , την θρησκευτικότητα με την επίσκεψή μας στη διάσημη Μονή και την επίσκεψη σε ένα διάσημο και μοναδικό Σπήλαιο !

Τιμή: 18€, παιδιά 2-12 6€

ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ

  Πρόγραμμα εκδρομής Δράμα – Σπήλαιο Αλιστράτης – Μονή Εικοσιφοινίσσης

  Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη στις 8 το πρωί και μέσα από μία όμορφη διαδρομή φθάνουμε στο μοναστήρι της Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας το αρχαιότερο μοναστήρι της Ελλάδος .

  Με την θαυματουργή εικόνα που φιλοτέχνησε ο Απόστολος Λουκάς.

  Αφού πιούμε τον καφέ μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Δράμας όπου θα επισκεφθούμε το πάρκο της Αγ. Βαρβάρας θα θαυμάσουμε τα υδάτινα πάρκα και θα φάμε στις καταπληκτικές ταβέρνες.

  Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Αλιστράτης και θα θαυμάσουμε τους υπέροχους σχηματισμούς που δημιουργούν οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες .

  Το σπήλαιο θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της Ελλάδος, πιθανόν και της Ευρώπης, όπου η φύση θέλησε να δείξει τη μεγαλύτερη δύναμη της δημιουργίας στολισμών και σχηματισμών.

  Επιστροφή στην πόλη μας στις 8 το βράδυ.

  Περιλαμβάνονται :

  Μετακινήσεις , περιηγήσεις στους προορισμούς που αναφέρονται στον τίτλο της Ημερήσιας εκδρομής
  Πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο με έμπειρο οδηγό .
  Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας , έμπειρος σε συνοδεία group.
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  Πλήρης απολύμανση του λεωφορείου πριν την αναχώρηση .
  Η εταιρεία Zorpidis τηρεί όλους τους απαραίτητους κανονισμούς για ένα ασφαλές ταξίδι
  ΦΠΑ

  Δεν περιλαμβάνονται :

  Είσοδοι σε μουσεία , σπήλαια, λουτρά, πάρκα , οινοποιεία, κρουαζιέρες
  Γεύματα , ποτά , αναψυκτικά , καφέδες
  Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για συμβάντα εκτός λεωφορείου

  Προαιρετικές Υπηρεσίες

  Γεύμα σε εστιατόριο : 12,5€ το άτομο. Παιδιά 2-12 8€
  Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

  Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα επισκέψιμα μέρη :

  Δράμα

  Στη βόρεια Ελλάδα, η Δράμα στέκεται… αγέρωχη και αποτελεί μια ακριτική πόλη με πολλά πράγματα να δείτε και μεγάλη ιστορία να θαυμάσετε.
  Από τους προϊστορικούς κιόλας χρόνους, η περιοχή της Δράμας φαίνεται πως είχε πληθυσμό που κατοικούσε στον οικισμό Αρκαδικού, ενώ η ιστορία της είναι μεγάλη: παρά το γεγονός ότι αποτελούσε στρατιωτικό κέντρο των Οθωμανών στη νότια Βαλκανική, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του ’21. Ενώθηκε με το ελληνικό κράτος το 1913 στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, για να καταληφθεί ξανά από τους Βουλγάρους στον Α’ Παγκόσμιο, οι οποίοι αποχώρησαν με τη λήξη του πολέμου. Αλλά και στον Β’ Παγκόσμιο πέρασε δύσκολα με τους Βούλγαρους και τις επιχειρήσεις εκβουλγαρισμού του πληθυσμού της Δράμας, προβάλλοντας πάντα σθεναρή αντίσταση.
  Σήμερα αποτελεί μια όμορφη πόλη, πλούσια σε αξιοθέατα, πολιτιστικά δρώμενα και φυσικό περιβάλλον, στην οποία ζουν 45.828 κάτοικοι (2011). Το όνομά της προέκυψε από το «Υδράμα»-«Δύραμα» και προέρχεται από τα άφθονα νερά που αναβλύζουν στην περιοχή.

  Αξίζει να επισκεφθείτε:

  – Τον μακεδονικό τάφο των ελληνιστικών χρόνων, που βρέθηκε μέσα στην πόλη (κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων) και μαρτυρεί την κατοίκηση της περιοχής κατά τους ιστορικούς χρόνους.
  – Το ταφικό σύμπλεγμααπό την εποχή του σιδήρου, που εντοπίστηκε στην περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης της Δράμας.
  – Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, ειδυλλιακή τοποθεσία στο κέντρο της πόλης με πηγές, λιμνούλες και καταρράκτες, ταβέρνες, ένα υπαίθριο θεατράκι και χώρους αναψυχής. Δείτε τους παραδοσιακούς νερόμυλους και τις πολυώροφες καπναποθήκες, που καθρεπτίζονται στα νερά της λίμνης (Σπήρερ, Φαρατζή, κ.α.).
  – Το εμπορικό κέντρο της πόλης, στα σοκάκια της οδού Βενιζέλου και στον κεντρικό δρόμο της 19ης Μαΐου, κοντά στον ναό του Αγίου Νικολάου και στην πλατεία Ελευθερίας.
  – Το Μέγαρο Αναστασιάδη(1876), επενδυμένο εξωτερικά με το περίφημο ντόπιο μάρμαρο, που αποτελεί ένα από τα βασικότερο στοιχεία ανάπτυξης του νομού.
  – Το συγκρότημα των παλαιών Εκπαιδευτηρίων Δράμας(1907), στη συμβολή των δρόμων Περδίκα και Βενιζέλου.
  – Το ανακαινισμένο κτίριο του παλαιότερου κινηματογράφου της πόλης («Ολύμπια», 1913), απέναντι από τη Μητρόπολη.
  – Τη δημοτική αίθουσα τέχνης «Ελευθερία», που στεγάζεται στο ανακαινισμένο παραδοσιακό καφενείο της πόλης.
  – Τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας(10ου αι.), περιμετρικά της οποίας θα δείτε υπολείμματα των βυζαντινών τειχών που χτίστηκαν για πρώτη φορά τον 10ο αι. Δίπλα στα τείχη, υπάρχει το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, χτισμένο την εποχή των Παλαιολόγων.

  – Το Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται κοντά στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο και περιλαμβάνει αξιόλογα ευρήματα στην περιοχή, από τους προϊστορικούς ως τους νεώτερους χρόνους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χαυλιόδοντας από μαμούθ, που βρέθηκε στην είσοδο του σπηλαίου Μααρά (Πηγών Αγγίτη).
  – Το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζεται σε σύγχρονη πτέρυγα του Επισκοπικού Μεγάρου και περιλαμβάνει αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης.
  – Τον πευκόφυτολόφο Κορύλοβου, με το τουριστικό περίπτερο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη θαυμάσια θέα.

  ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

  το σπήλαιο Αλιστράτης είναι επισκέψιμο σπήλαιο της Κεντρικής Μακεδονίας και απέχει 6 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό. Έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα, από τα οποία το 1 χιλιόμετρο είναι επισκέψιμο.

  Ο διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από μεγάλους σταλακτίτεςκαι σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες.

  Οι εκκεντρίτες ή ελικτίτες είναι σπάνιοι σχηματισμοί που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες.

  Κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγω σπηλαίου είναι η μεγάλη ποικιλία εκκεντριτών.

  Χαρακτηρίζεται επίσης, από τους μοναδικούς μικροσκοπικούς οργανισμούς (3 χιλιοστ.) που απαντώνται εντός του, όπως η Alistratia Beroni, ένα μοναδικό είδος ισοπόδου.

  Το σπήλαιο ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του φαραγγιού του ποταμού Αγγίτη μαζί με άλλα τέσσερα γνωστά σπήλαια, όπως το Σπήλαιο Αγγίτη Δράμας.

  ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ

  Στο δρόμο Σερρών – Καβάλας, αμέσως μετά την Κορμίστα, στα όρια των νομών Σερρών – Καβάλας, στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μια θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753 μ., βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας.

  Είναι ένας από τους δύο (2) ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την “αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου” και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της.

  Το όνομα της Μονής, κατά μία από τις τρεις (3) εκδοχές, οφείλεται στο θαύμα της εικόνας της Παναγίας, η οποία έλαμπε και σκορπούσε φως “φοινικούν”, δηλαδή κόκκινο, όπως η πορφύρα των Φοινίκων. Απ’ αυτό προέρχεται και η ονομασία: Εικών φοινίσσουσα – Εικών – φοίνισσα – Εικοσιφοίνισσα.

  Leave a Comment

  Recent Posts

  Μηχανικός αυτοκινήτων Λακατάμεια Λευκωσία Μαμας Γκαραζ

  Μηχανικός αυτοκινήτων Λακατάμεια Λευκωσία Γκαραζ - Συνεργείο αυτοκινήτων Μάμας γκαράζ  Στο συνεργείο αυτοκίνητων Mamas Garage μπορείτε να επιδιορθώσετε και να…

  2 εβδομάδες ago

  Φουρνάκι νυχιών LED – Diamond OΕΜ (Αυτόματο) -36 watt

  Φουρνάκι νυχιών LED – Diamond OΕΜ (Αυτόματο) -36 watt Φουρνακι νυχιων μια αγορα που πρέπει να κάνεις αυτόματο για την…

  4 εβδομάδες ago

  Εταιρεία security Θεσσαλονίκη Πληροφορίες | Υπηρεσίες φύλαξης τιμές |

  Εταιρεία security Θεσσαλονίκη 24 SECURITY Εταιρεία security Θεσσαλονίκη 24 SECURITY  σας προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης υψηλής ποιότητας Η εταιρεία security 24SECURITY…

  3 μήνες ago

  Plasma pen θεραπεία πλασμα λιφτινγκ | Πληροφορίες | τιμή 35€ | αγορά

  Plasma pen θεραπεία πλασμα λιφτινγκ | Πληροφορίες | τιμή 35€ | αγορά  Plasma Pen Θεραπεία Σύσφιξη & επιδιόρθωση δέρματος Plasma…

  3 μήνες ago

  Ενοικιαζόμενο διαμέρισμα Τσιμισκή με Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη

  Ενοικιαζόμενο διαμέρισμα Τσιμισκή με Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη ενοικίαση ανα ημέρα airbnb Ενοικιαζόμενο διαμέρισμα Τσιμισκή με Αριστοτέλους, ενοικιάζετε ανά ημέρα από 2άτομα…

  3 μήνες ago

  Εκδρομη Ζαγοροχωρια απο Θεσσαλονικη (Τσεπέλοβο-Μονοδένδρι)

  Εκδρομη Ζαγοροχωρια απο Θεσσαλονικη (Τσεπέλοβο-Μονοδένδρι) Εκδρομη Ζαγοροχωρια απο Θεσσαλονικη Δεκέμβριος 2020 μια καταπληκτική εκδρομή που δεν πρέπει να χάσετε. Ημερομηνίες…

  4 μήνες ago