Εκδρομή Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας -Σπήλαιο Αγγίτη-Δράμα 5 Ιουνίου 2021

Εκδρομή Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας -Σπήλαιο Αγγίτη-Δράμα από Θεσσαλονίκη Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Εκδρομή Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας -Σπήλαιο Αγγίτη-Δράμα Μια ιδιαίτερη εξόρμηση που συνδυάζει την επίσκεψη μιας πόλης, τη θρησκευτικότητα με την επίσκεψή μας στη διάσημη Μονή και την επίσκεψη σε ένα διάσημο και μοναδικό Σπήλαιο !

Πληροφορίες : 6936971336

 Τιμή 18€ το άτομο / 8€ παιδικό έως 7 ετών

Επαγγελματίας αρχηγός

Εμφιαλωμένο νεράκι για τους συμμετέχοντες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση το πρωί από Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Δράμα.

Μετά την απαραίτητη στάση, φτάνουμε στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας.

Στο δρόμο Σερρών Καβάλας, αμέσως μετά την Κορμίστα, στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μια θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753μ. Βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας.

Είναι ένας από τους δυο ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν τη “αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου” και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Αγγίτη, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας το οποίο έχει τη μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο.Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χλμ. Βορειοδυτικά της Δράμας, στο δήμο Προσοτσάνης, δίπλα στο χωριό Πηγές, είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων, ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 21 χιλιομέτρων.

Αφού θαυμάσουμε το σπήλαιο θα αναχωρήσουμε για τη Δράμα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση και φαγητό.

Αναχώρηση το απόγευμα και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

Σημεία αναχωρήσεως:

  • 07:50 Καραμανλή – Βούλγαρη ( Everest )
  • 07:55 Καραμανλή – Παπαναστασίου ( Γκάλης)
  • 08.00 Πλατεία Αριστοτέλους, Εγνατία – Άγαλμα Βενιζέλου
  • 08.10 Σταυρούπολη Λαγκάδα Κόκκινο Δημαρχείο

Μια εκδρομή από το Join Us travel

 

 

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα επισκέψιμα μέρη :

Δράμα

Στη βόρεια Ελλάδα, η Δράμα στέκεται… αγέρωχη και αποτελεί μια ακριτική πόλη με πολλά πράγματα να δείτε και μεγάλη ιστορία να θαυμάσετε.
Από τους προϊστορικούς κιόλας χρόνους, η περιοχή της Δράμας φαίνεται πως είχε πληθυσμό που κατοικούσε στον οικισμό Αρκαδικού, ενώ η ιστορία της είναι μεγάλη: παρά το γεγονός ότι αποτελούσε στρατιωτικό κέντρο των Οθωμανών στη νότια Βαλκανική, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του ’21.

Ενώθηκε με το ελληνικό κράτος το 1913 στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, για να καταληφθεί ξανά από τους Βουλγάρους στον Α’ Παγκόσμιο, οι οποίοι αποχώρησαν με τη λήξη του πολέμου. Αλλά και στον Β’ Παγκόσμιο πέρασε δύσκολα με τους Βούλγαρους και τις επιχειρήσεις εκβουλγαρισμού του πληθυσμού της Δράμας, προβάλλοντας πάντα σθεναρή αντίσταση.
Σήμερα αποτελεί μια όμορφη πόλη, πλούσια σε αξιοθέατα, πολιτιστικά δρώμενα και φυσικό περιβάλλον, στην οποία ζουν 45.828 κάτοικοι (2011). Το όνομά της προέκυψε από το «Υδράμα»-«Δύραμα» και προέρχεται από τα άφθονα νερά που αναβλύζουν στην περιοχή.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

– Τον μακεδονικό τάφο των ελληνιστικών χρόνων, που βρέθηκε μέσα στην πόλη (κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων) και μαρτυρεί την κατοίκηση της περιοχής κατά τους ιστορικούς χρόνους.
– Το ταφικό σύμπλεγμααπό την εποχή του σιδήρου, που εντοπίστηκε στην περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης της Δράμας.
– Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, ειδυλλιακή τοποθεσία στο κέντρο της πόλης με πηγές, λιμνούλες και καταρράκτες, ταβέρνες, ένα υπαίθριο θεατράκι και χώρους αναψυχής. Δείτε τους παραδοσιακούς νερόμυλους και τις πολυώροφες καπναποθήκες, που καθρεπτίζονται στα νερά της λίμνης (Σπήρερ, Φαρατζή, κ.α.).
– Το εμπορικό κέντρο της πόλης, στα σοκάκια της οδού Βενιζέλου και στον κεντρικό δρόμο της 19ης Μαΐου, κοντά στον ναό του Αγίου Νικολάου και στην πλατεία Ελευθερίας.
– Το Μέγαρο Αναστασιάδη(1876), επενδυμένο εξωτερικά με το περίφημο ντόπιο μάρμαρο, που αποτελεί ένα από τα βασικότερο στοιχεία ανάπτυξης του νομού.
– Το συγκρότημα των παλαιών Εκπαιδευτηρίων Δράμας(1907), στη συμβολή των δρόμων Περδίκα και Βενιζέλου.

1

– Το ανακαινισμένο κτίριο του παλαιότερου κινηματογράφου της πόλης («Ολύμπια», 1913), απέναντι από τη Μητρόπολη.
– Τη δημοτική αίθουσα τέχνης «Ελευθερία», που στεγάζεται στο ανακαινισμένο παραδοσιακό καφενείο της πόλης.
– Τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας(10ου αι.), περιμετρικά της οποίας θα δείτε υπολείμματα των βυζαντινών τειχών που χτίστηκαν για πρώτη φορά τον 10ο αι. Δίπλα στα τείχη, υπάρχει το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, χτισμένο την εποχή των Παλαιολόγων.

– Το Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται κοντά στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο και περιλαμβάνει αξιόλογα ευρήματα στην περιοχή, από τους προϊστορικούς ως τους νεώτερους χρόνους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χαυλιόδοντας από μαμούθ, που βρέθηκε στην είσοδο του σπηλαίου Μααρά (Πηγών Αγγίτη).
– Το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζεται σε σύγχρονη πτέρυγα του Επισκοπικού Μεγάρου και περιλαμβάνει αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης.
– Τον πευκόφυτολόφο Κορύλοβου, με το τουριστικό περίπτερο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη θαυμάσια θέα.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

το σπήλαιο Αλιστράτης είναι επισκέψιμο σπήλαιο της Κεντρικής Μακεδονίας και απέχει 6 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό. Έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα, από τα οποία το 1 χιλιόμετρο είναι επισκέψιμο.

Ο διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από μεγάλους σταλακτίτεςκαι σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες.

Οι εκκεντρίτες ή ελικτίτες είναι σπάνιοι σχηματισμοί που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες.

Κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγω σπηλαίου είναι η μεγάλη ποικιλία εκκεντριτών.

Χαρακτηρίζεται επίσης, από τους μοναδικούς μικροσκοπικούς οργανισμούς (3 χιλιοστ.) που απαντώνται εντός του, όπως η Alistratia Beroni, ένα μοναδικό είδος ισοπόδου.

Το σπήλαιο ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του φαραγγιού του ποταμού Αγγίτη μαζί με άλλα τέσσερα γνωστά σπήλαια, όπως το Σπήλαιο Αγγίτη Δράμας.

ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ

Στο δρόμο Σερρών – Καβάλας, αμέσως μετά την Κορμίστα, στα όρια των νομών Σερρών – Καβάλας, στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μια θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753 μ., βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας.

Είναι ένας από τους δύο (2) ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν τη “αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου” και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της.

Το όνομα της Μονής, κατά μία από τις τρεις (3) εκδοχές, οφείλεται στο θαύμα της εικόνας της Παναγίας, η οποία έλαμπε και σκορπούσε φως “φοινικούν”, δηλαδή κόκκινο, όπως η πορφύρα των Φοινίκων. Απ’ αυτό προέρχεται και η ονομασία: Εικών φοινίσσουσα – Εικών – φοίνισσα – Εικοσιφοίνισσα.

Πρόγραμμα εκδρομής Δράμα – Σπήλαιο Αλιστράτης – Μονή Εικοσιφοινίσσης 2020

Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη το πρωί και μέσα από μία όμορφη διαδρομή φθάνουμε στο μοναστήρι της Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας το αρχαιότερο μοναστήρι της Ελλάδος .

Με την θαυματουργή εικόνα που φιλοτέχνησε ο Απόστολος Λουκάς.

Αφού πιούμε τον καφέ μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Δράμας όπου θα επισκεφθούμε το πάρκο της Αγ. Βαρβάρας θα θαυμάσουμε τα υδάτινα πάρκα και θα φάμε στις καταπληκτικές ταβέρνες.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Αλιστράτης και θα θαυμάσουμε τους υπέροχους σχηματισμούς που δημιουργούν οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Το σπήλαιο θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της Ελλάδος, πιθανόν και της Ευρώπης, όπου η φύση θέλησε να δείξει τη μεγαλύτερη δύναμη της δημιουργίας στολισμών και σχηματισμών.

Επιστροφή στην πόλη μας στις 8 το βράδυ.

Περιλαμβάνονται :

Μετακινήσεις , περιηγήσεις στους προορισμούς που αναφέρονται στον τίτλο της Ημερήσιας εκδρομής
Πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο με έμπειρο οδηγό .
Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας , έμπειρος σε συνοδεία group.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Πλήρης απολύμανση του λεωφορείου πριν την αναχώρηση .
Η εταιρεία Zorpidis τηρεί όλους τους απαραίτητους κανονισμούς για ένα ασφαλές ταξίδι
ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :

Είσοδοι σε μουσεία , σπήλαια, λουτρά, πάρκα , οινοποιεία, κρουαζιέρες
Γεύματα , ποτά , αναψυκτικά , καφέδες
Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για συμβάντα εκτός λεωφορείου

Προαιρετικές Υπηρεσίες

Γεύμα σε εστιατόριο : 12,5€ το άτομο. Παιδιά 2-12 8€
Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

Leave a Comment

Recent Posts

Βαράκια χεριών αλτήρες – Iron Hex Dumbbells

Βαράκια χεριών αλτήρες - Iron Hex Dumbbells Τα βαράκια χεριών αλτήρες - Iron Hex Dumbbells είναι ένας ο απλούστερος και…

3 ημέρες ago

Μπαρα άρσης βαρών – Ολυμπιακή Μπάρα

Μπαρα άρσης βαρών – Ολυμπιακή Μπάρα Μπάρα Γυμναστικής Ολυμπιακού Τύπου ΤΙΜΗ: 99€ Φ50mm x 180cm ΤΙΜΗ: 79€ Φ50mm x 150cm € ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΑ:…

3 ημέρες ago

Δίσκοι Φ50 Ολυμπιακού τύπου | δίσκοι βαρών φ50

Δίσκοι Φ50 Ολυμπιακού τύπου | δίσκοι βαρών φ50 Δίσκοι Φ50 ολυμπιακού τύπου με διάμετρο τρύπας φ50 είναι κατάλληλοι για επαγγελματικό…

3 ημέρες ago

Κεττλεβελλ Kettlebell Επένδυση από βινύλιο

Κεττλεβελλ Kettlebell Επένδυση από βινύλιο Ασκηθείτε με Kettlebell και αυξήστε τη δύναμη σας σε ολόκληρο το σώμα και όχι σε…

3 ημέρες ago

Βαρακια βινυλιου – COLORED DUMBBELLS

Βαράκια-Αλτήρες Βινυλίου dumbbell Μεταλλικοί αλτήρες με ειδικό περίβλημα από βινύλιο (Πλαστικοποιημένοι). ΤΙΜΗ: € ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΑ: 6936971336 Αντιολισθητικά βαράκια που πλένονται…

3 ημέρες ago

Στεπ Αερομπικ – Στεπ Αεροβικησ – Step Aerobic

Στεπ Αερομπικ – Στεπ Αεροβικησ – Step Aerobic Στεπ Αερομπικ ιδανικό για κάθε αερόβια προπόνηση, Βοηθά στη βελτίωση της καρδιαγγειακής…

3 ημέρες ago