Taxi van Thessaloniki

Βεργίνα μεταφορά και ξενάγηση από Θεσσαλονίκη Ταξί – Taxi λεωφορείο

Βεργίνα μεταφορά και ξενάγηση

Βεργίνα μεταφορά και ξενάγηση από Θεσσαλονίκη

Η μεταφορά στην Βεργίνα θα ξεκινήσει από το σημείο της επιλογής σας στην Θεσσαλονίκη . Από το ξενοδοχείο ή όποιο άλλο σημείο της αρεσκείας σας  .

Η μεταφορά και η ξενάγηση στην Βεργίνα θα κρατήσει 5-6 ωρες  και η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι περίπου μία ώρα .

Βεργίνα Ταξί van minibus

Το ταξί van minibus μπορεί να μεταφέρει με άνεση μέχρι 7άτομα σε πολύ οικονομικές τιμές  σε μία πολύ ευχάριστη διαδρομή. Όπου θα επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας. Καλέστε μας στο 6976676697 (δωρεάν κράτηση) . ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Δευτέρα 10:00 – 18:30

Τρίτη – Κυριακή 08:00 – 18:30

βεργινα μουσειο τιμη εισοδου

Ολόκληρο €12

Μειωμένο €6

Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο €14

Ενιαίο Εισιτήριο: Μειωμένο €7

Το ενιαίο εισιτήριο ισχύει για τρεις ημέρες και περιλαμβάνει: Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

θεσσαλονικη βεργινα διαδρομη

βεροια βεργινα αποσταση

Απο Θεσσαλονίκη η απόσταση είναι 70 χιλιόμετρα . Καντε κλικ εδω να δέιτε την διαδρομή 
Ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών απέχει 70 χλμ. από την Θεσαλονίκη

13 από την Βέροια

40 από την Νάουσα και τον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας

69 από την Έδεσσα και τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου

60 από την Πέλλα, 30 από την παραλία της Πιερίας

75 από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και 65 από τον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής

ενώ βρίσκεται σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από τον κόμβο Βέροιας της νέας Εγνατίας και 24 από την πλησιέστερη έξοδο του ΠΑΘΕ.

θεσσαλονικη βεργινα κτελ λεωφορείο

 Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στον σταθμό των ΚΤΕΛ.

Το σημείο εκκίνησης είναι ο σταθμός ΚΤΕΛ (δηλ. ο σταθμός προαστιακών λεωφορείων) Giannitzòn Odòs (Οδός Jannitzon), βρίσκεται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Για να φτάσετε εκεί, πρώτα από όλα φτάνουν στον κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, Εγνατία Odòs (της αρχαίας Ρωμαϊκής Εγνατίας οδού που οδηγούσε από το Μπρίντιζι στην Ιταλία, στο Βυζάντιο), τότε λαμβάνει τον αριθμό αστικών λεωφορείων 8, κατεύθυνση ΚΤΕΛ (το «L» στα Ελληνικά είναι αναπαρασταθεί γραφικά από μια ανεστραμμένη «V», ΚΤΕΛ) και κατεβείτε στο τέρμα, βρίσκεται μπροστά από το σταθμό του προαστιακού λεωφορείο (η διαδρομή διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά και κοστίζει 0,80 ευρώ σεντ).

Aπό το σταθμό του ΚΤΕΛ στη Βεργίνα.

Πηγαίνετε στο σταθμό λεωφορείων και πηγαίνετε στο εκδοτήριο της Ημαθίας (Ημαθία στα Ελληνικά).

Αγοράστε ένα εισιτήριο με επιστροφή σε Βέρροια (Βέροια στα Ελληνικά). Λεωφορεία προς Βέροια αναχωρούν περίπου κάθε μισή ώρα από 6,15 η ώρα το πρωί.

Η συμβουλή μου είναι να πάρετε το λεωφορείο express (δηλαδή άμεση, χαρακτηρίζεται από ένα «Τ» σε ελληνικά δρομολόγια) στις 10.15.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου μια ώρα και μια φορά στη Βέροια, στις 11.15, λεωφορείο σύνδεσης στη Βεργίνα. Εισιτήρια για Βεργίνα μπορούν να προμηθεύονται με το σταθμό της Βέροιας, ή εν πλω το λεωφορείο.

Το εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής Βέροια κοστίζει περίπου 13 ευρώ και ότι κάποιος να πάει στη Βεργίνα, κοστίζει 1,70 ευρώ.

Η διαδρομή από Βέροια προς Βεργίνα διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά και η στάση του λεωφορείου βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το Μουσείο.

Η επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου διαρκεί περίπου μια ώρα και ένα μισό.

Το παλάτι και το θέατρο είναι κλειστές και υπό ανακαίνιση, οπότε μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο οι Μακεδονικοί τάφοι – συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Philip ΙΙ – γύρω από το οποίο έχει κατασκευαστεί το Μουσείο.

Στο εσωτερικό, που κινούνται σε πολύ υποβλητική ατμόσφαιρα, όπου το σκοτάδι κυριαρχεί το φως, σχεδόν για να αντιπροσωπεύσει το Afterworld.

Eπιστροφή από Βεργίνα προς Βέροια.

Μετά την επίσκεψη, αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε το ΚΤΕΛ της επιστροφής στις 14:00 (2 μ.μ.), η οποία οδηγεί από την Βεργίνα Βέροια (τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο πλοίο) ή να φάμε κάτι και να πάνε στη Βέροια, παίρνοντας το λεωφορείο στο 14.52 (2:52 μ.μ.) (προσοχή, γιατί το επόμενο λεωφορείο μετά από εκείνο το ένα που αναχωρεί στις 14:52, αναχωρεί στις 18:00 – 6 μ.μ, Αλεξάνδρεια ad φτάνει στη Βεργίνα γύρω από 6,30 μ.μ.).

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δρόμο όπου έχετε φτάσει το πρωί.

Η στάση του λεωφορείου δεν είναι υποδεικνύεται από πίνακες ή αλλιώς.

Εύκολα αναγνωρίζεται, ωστόσο, όχι μόνο διότι, όπως είπα, είναι ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο όπου σας έχουν μείνει το πρωί, αλλά και για την παρουσία των μεταλλικών ικριωμάτων αμαράνθη χρώμα.

 Eπιστροφή από Βέροια στη Θεσσαλονίκη.

Από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη το λεωφορείο express εκτελείται κάθε ώρα: 15.45 14.45, 16.45 και ούτω καθεξής.

Αν έχετε ήδη ένα εισιτήριο με επιστροφή, μεταβείτε στον σταθμό που βρίσκεται απέναντι από το σταθμό όπου προήλθατε από.

Εδώ παρουσιάζουμε το εισιτήριο για την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη: η υπάλληλος θα σηματοδοτήσει την ώρα στο εισιτήριο και αυτός θα εκχωρήσετε καθίσματα σας.

Μόλις έφτασε στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να επιστρέψετε στο κέντρο, σε περίπου είκοσι λεπτά, είτε με το λεωφορείο. αριθμός 8 (κατεύθυνση ΙΚΕΑ) ή με λεωφορείο ν. 31 (στάση Colombou)μουσείο βεργίνας

βεργινα αρχαιολογικος χωρος

Υπάρχουν πολλά εκθέματα στο μουσείο, αλλά από τα σημαντικότερα και τα πιο γνωστά είναι η χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστερί που περιείχε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β´ και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός.

Εκτός από τους βασιλικούς τάφους, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, υπάρχουν επίσης το Αρχαίο θέατρο, το Ιερό της Εύκλειας και τα Ανάκτορα.

Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες είναι το 2331092347 (ΙΖ´ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων).

μουσείο βεργίνας video

Βεργίνα μεταφορά και ξενάγηση

 μουσειο βεργινας ξεναγηση εκθέματα

Το αποκορύφωμα της παραμονής σας στη βόρειο Ελλάδα είναι η Βεργίνα. Ο αρχαιολογικός χώρος απέχει 75 χλμ από τη Θεσσαλονίκη

. Το Νοέμβριο του 1977 ο χώρος έγινε παγκοσμίως γνωστό, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ανακάλυψε κάτω απ΄την τούμπα τους βασιλικούς τάφους.

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Αιγές και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας, πριν αυτή μεταφερθεί απ΄τον βασιλιά Αρχέλαο στην Πέλλα.

Το βασιλικό νεκροταφείο παρέμεινε όμως στις Αιγές, και διάφορες τελετές γίνονταν στο ανάκτορο και το θέατρο.

Μια απ΄τις τελετές οδήγησε στο θάνατο του Φιλίππου Β, ο οποίος δολοφονήθηκε εδώ κατά τη διάρκεια του γάμου της κόρης του Κλεοπάτρα και ενταφιάστηκε εδώ μετά την αποτέφρωσή του.

Εδώ ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε βασιλιάς των Μακεδόνων.

Στο μοναδικό μουσείο, το κέλυφος προστασίας των τάφων, εκτείθονται όλα τα ευρήματα και έτσι αξίζει να το επισκεφτείτε.

xriso-stefani-berginavergina-ekthemata
Λίγα λόγια για την Βεργίνα

  Στα νότια του ποταμού Αλιάκμονα, στη «γη των Μακεδόνων», όπως περιγράφεται από τον Ηρόδοτο, στους πρόποδες των Πιερίων, το αρχαίο «Μακεδονικό Όρος», θέτει Αιγές, την πρώτη πόλη της Μακεδονίας, τη γη με πολλές αίγες ( «Αιγές «στα αρχαία ελληνικά σημαίνει« ερίφια »).
Αιγές ήταν μια πόλη που σχηματίζεται από διακριτά χωριά, ένα «ανοικτό» πολεοδομικό συγκρότημα έχει έναν κεντρικό πυρήνα και πολλαπλών οικισμών σε διάφορα μεγέθη ανάπτυξης γύρω από αυτό.

Αυτή η πολλαπλότητα εξηγεί τον πληθυντικό κατάληξη του ονόματός του (το δίφθογγο «ai»), όπως και στα ονόματα των άλλων αρχαίων πόλεων, π.χ. «Αθήναι», «Thibai» ή «Ferai», και αντικατοπτρίζει την αρχαία μοντέλο μιας κοινωνίας βασίζεται στην αριστοκρατική δομή των φυλών που έχουν ως σημείο αναφοράς και πόλος συνοχής, την βασιλική εξουσία.

Στα μέσα του 7ου αιώνα π.Χ., Περδίκκας εγώ, μια δωρική από το Άργος, έναν απόγονο, σύμφωνα με την παράδοση, από την οικογένεια του Ηρακλή, έγινε βασιλιάς των Μακεδόνων.

Αιγές έγινε το λίκνο των Τημενιδών, η δυναστεία που θα κυβερνήσει Μακεδονίας για 3,5 αιώνες και θα δώσει στην ανθρωπότητα Φιλίππου Β ‘και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι ξεκίνησαν από Αιγές και άλλαξε την ιστορία της Ελλάδα και τον κόσμο.

Θα επισκεφθείτε τα λείψανα στο μνημειακό παλάτι του Βασιλείου της Μακεδονίας, πλούσια διακοσμημένα με ψηφιδωτά και ζωγραφισμένα γύψινα.

Και το νεκροταφείο με περισσότερα από 300 τύμβους, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα π.Χ.

Ένας από τους βασιλικούς τάφους ταυτίζεται με εκείνη του Φιλίππου Β ‘, ο οποίος κατέκτησε όλες τις ελληνικές πόλεις, ανοίγοντας το δρόμο για το γιο του Αλέξανδρο και την επέκταση του ελληνιστικού κόσμου. Είναι 1 ώρα απόσταση από τη Θεσσαλονίκη

Βεργίνα μεταφορά και ξενάγηση από Θεσσαλονίκη

To Top